Ilma, jota hengitämme!


Suurimmat päästöt syntyvät vanhojen tottumusten, ja ennakkoluulojen vuoksi!


Millä vuosisadalla asenteesi on?
Asuuko asenteesi savupirtissä?
Sata vuotta sitten tuosta käppyrästä ei tiedetty mitään. Sata vuotta myöhemmin puun polttoa pidetään ekologisena lämmitysmuotona. Miksi ihmeessä, jos joka kerta puun pienpoltossa toistetaan tuo sama käppyrä? Saasteet työnnetään taivaalle pahimmassa mahdollisessa muodossa: pienhiukkasina ja epäterveellisinä kaasuina; suoraan hengitettäväksi kehon sisään!

Alla oleva kuva esittää periaatekuvan yhden polttopuupanoksen päästöistä (pienhiukkaset, hiilivedyt, häkä). Sytytysvaiheen päästöpiikki on valtava. Voit nujertaa sen helposti, Sytsillä.

Haitalliset päästöt ovat hukattua energiaa. Metaania ja hiiltä. Hyödyllisiä poltettuna. Haitallisia keuhkoissa ja verenkierrossa. Pienhiukkaset tulevat alas jo lähikorttelien alueelle, lähi-ilmastoosi. Jopa 60% pienhiukkasista tulee puun pienpoltosta pääkaupunkiseudulla, linkki:Päivitys 21.01.2014
Tämä päästöpiikki on aina olemassa puun pienpoltossa kaikissa ja kaikentyyppisissä tulisijoissa tänään Karjalaisessa olevasta maksetusta jutusta huolimatta ja sen takia. Ainoastaan päältä sytyttämällä voi sytytyshetken päästöjä leikata merkittävästi. Jutun perusteella voidaan avoimesti tulkita, että päästöistä viis, jos sillä ratkaistaan tietyssä tulisijatekniikassa ilmeneviä ongelmia. Kuluttajanäkökulmasta voidaan yhtä vapaasti arvioida, kannattaako jotakin tulisijaa ostaa, jos siinä voi ilmetä käytettävyys/turvallisuusongelmia.

Henkilöturvallisuusmielessä on syytä pohtia, pitäisikö tiettyjen tulisijojen käyttö kieltää niissä olosuhteissa ja kohteissa, mihin ne eivät sovellu.


*****

Miksi tuo sytytyshetken ja alkuvaiheen päästöpiikki on noin valtava?


Tulisija on kylmä. 20-100 astetta tarkoittaa kylmää.
Tuli vaatii palaakseen 200-300 astetta, silloinkin tulisija on "haalea".

Kylmässä uunissa puusta vapautuva metaani ja ilman happi eivät sekoitu hyvin.
Lämpötila ei ole tarpeeksi korkea palamisreaktiolle, mikä näkyisi keltaisena liekkinä.
Kaasuja ja pienhiukkasia kyllä vapautuu, mutta ne eivät pala. Alta ja keskeltä sytyttämällä tapahtuu juuri noin. Kaasutat, mutta et polta, ts. saastutat. Vaarallisia pienhiukkasia pukkaa ihmisten epäterveydeksi.

Ei noin tarvitse, eikä pidä, tehdä.

Sytsi on markkinoiden ainoa, aito päältä sytytin.
Sytsillä päältä sytyttämällä näet puun pyrolyysin, metaanin vapautumisen, harmaan savun pyörteilyn ja sekoittumisen tulipesässä, metaanin ja hapen reagoimisen; liekkien tanssin. Opit puunpolton sielun, mistä syntyy lämmin mieli.

Näin teet merkittävän lähi-ilmastoteon; pienhiukkaspäästöt pienenevät oleellisesti.

Aloita heti ja tilaa SytsiSatsi!

» retro

» etusivu

» blogi

» jopot