info@carnivalnews.net

Bitcoin osana tulevaisuutta

Vaikka kryptovaluutasta puhutaan kovana sähkörohmuna – on se kuitenkin todennäköisesti jotenkin enemmän kuvissa tulevaisuudessa kun puhutaan maksamisesta.

Bitcoin tarjoaa lupauksen alemmista transaktiomaksuista kuin perinteiset verkkomaksumekanismit, ja toisin kuin valtion liikkeeseen laskemat valuutat, sitä hallinnoi hajautettu viranomainen.

Bitcoin on eräänlainen kryptovaluutta. Ei ole fyysistä bitcoinia, vain julkisen kirjanpidon saldot, joihin kaikilla on avoin pääsy. Kaikki bitcoin -tapahtumat todennetaan valtavalla laskentateholla. Bitcoin on digitaalinen valuutta, joka luotiin tammikuussa 2009. Se seuraa salaperäisen ja salanimen Satoshi Nakamoton valkoisessa paperissa esittämiä ideoita. Teknologian luoneen henkilön tai henkilöiden henkilöllisyys on edelleen mysteeri. Mikään pankki tai valtio ei ole antanut tai tukenut Bitcoinia, eikä yksittäinen bitcoin ole arvokas hyödyke. Huolimatta siitä, että se ei ole laillinen maksuväline useimmissa osissa maailmaa, bitcoin on erittäin suosittu ja on käynnistänyt satojen muiden kryptovaluuttojen, joita kutsutaan yhdessä altcoineiksi, lanseerauksen.Bitcoinia lyhennetään yleisesti nimellä ”BTC”.

Bitcoin järjestelmä

Bitcoin -järjestelmä on kokoelma tietokoneita (joita kutsutaan myös ”solmuiksi” tai ”kaivostyöläisiksi”), jotka kaikki suorittavat bitcoin -koodin ja tallentavat sen lohkoketju. Metaforisesti lohkoketju voidaan ajatella lohkojen kokoelmana. Jokaisessa lohkossa on kokoelma tapahtumia. Koska kaikilla lohkoketjua käyttävillä tietokoneilla on sama luettelo lohkoista ja tapahtumista ja he voivat läpinäkyvästi nähdä näiden uusien lohkojen täyttyvän uusista bitcoin -tapahtumista, kukaan ei voi huijata järjestelmää.

Näitä kaivostyöläisiä voidaan ajatella hajautettuna viranomaisena, joka valvoo bitcoin -verkon uskottavuutta. “Kaivostyöläisille” luovutetaan uusia bitcoineja kiinteällä, mutta määräajoin laskevalla kurssilla. Bitcoinia voidaan louhia yhteensä vain 21 miljoonaa. Kesäkuusta 2021 lähtien on olemassa yli 18 miljoonaa bitcoinia ja alle 3 miljoonaa bitcoinia jäljellä louhintaan.

Bitcoin -merkkien saldot säilytetään käyttämällä julkisia ja yksityisiä ”avaimia”, jotka ovat pitkiä numero- ja kirjainjonoja, jotka on linkitetty niiden luomiseen käytetyn matemaattisen kryptoalgoritmin kautta . Julkinen avain (verrattavissa pankkitilin numeroon) toimii osoitteena, joka julkaistaan ​​maailmalle ja johon muut voivat lähettää bitcoineja.

Yksityisen avaimen (verrattavissa ATM -PIN -koodiin) on tarkoitus olla vartioitu salaisuus, ja sitä käytetään vain bitcoin -lähetysten valtuuttamiseen. Bitcoin -avaimia ei pidä sekoittaa bitcoin -lompakkoon, joka on fyysinen tai digitaalinen laite, joka helpottaa bitcoin-kauppaa ja jonka avulla käyttäjät voivat seurata kolikoiden omistusta. Termi ”lompakko” on hieman harhaanjohtava, koska bitcoinin hajautettu luonne tarkoittaa, että sitä ei koskaan tallenneta ”lompakkoon”, vaan hajautetusti lohkoketjuun.

Bitcoin oli yksi ensimmäisistä digitaalisista valuutoista, joka käytti vertaistekniikkaa pikamaksujen helpottamiseksi. Riippumattomat henkilöt ja yritykset, jotka omistavat hallitsevan laskentatehon ja osallistuvat bitcoin -verkkoon – bitcoin -”kaivostyöläiset” – vastaavat blockchain -tapahtumien käsittelystä ja ovat motivoituneita palkkioista (uuden bitcoinin vapauttaminen) ja bitcoin.

Jos haluat lukea enemmän digitaalisista kryptovaluutoista: epankki.com

Vastaa