info@carnivalnews.net

Dustin auttaa yrityksiä mittaamaan ilmastovaikutuksensa ja esittelee hiilidioksidilaskurin

Dustin, Pohjoismaissa ja Benelux-maissa toimiva johtava verkossa palveleva IT-kumppani, esittelee hiilidioksidilaskurin, joka auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä seuraamaan IT-tuotteidensa ilmastojalanjälkeä.

– Voi olla vaikea saada kokonaiskuvaa omasta ilmastovaikutuksesta ja selvittää, mitä sen pienentämiseksi pitäisi tehdä. Tämä koskee etenkin monia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joilla ei ole riittäviä resursseja asioiden selvittämiseksi. Hiilidioksidilaskurin avulla haluamme helpottaa IT-tuotteiden ilmastovaikutusten selvittämistä ja kokonaiskuvan saamista. Kun on tietoa, voi myös toimia, sanoo Dustinin Pontus Cederberg, VP SMB Relation Sales Nordic.

Hiilidioksidilaskuri on maksuton palvelu, jota voi käyttää Dustinin verkkosivuilla. Sitä on helppo käyttää. Napsauttamalla IT-tuotteen tyyppiä ja valitsemalla tuotteiden määrän näytölle ilmestyy heti arvio kyseisten IT-laitteiden hiilijalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajalta.

– Tavoitteenamme on, että arvoketjumme ilmastovaikutukset ovat nolla vuonna 2030 ja että olemme täysin kiertotalouden mukaisia. Yksi askel kohti tavoitteitamme on edistää kehitystä koko arvoketjussa esimerkiksi auttamalla asiakkaitamme vähentämään päästöjään. Olemme huomanneet, että hiilidioksidilaskuri tarjoaa mahdollisuuden tähän. Lisäksi se osoittaa, että ilmastovaikutuksia voidaan vähentää esimerkiksi takaisinottopalveluiden, uudelleenkäytön ja ympäristömerkittyjen IT-tuotteiden valinnan avulla, sanoo Pontus Cederberg Dustinilta.


Tietoja hiilidioksidilaskurista

  • Laskuri antaa arvion (ei niinkään tarkkoja lukuja) eri IT-tuotteiden hiilijalanjäljestä niiden koko elinkaaren ajalta.
  • Tiedot perustuvat yleisimpien IT-tuotteiden kategorioiden keskimääräiseen elinkaarianalyysiin, yksikkö (kg) CO₂ e. Tiedot toimittaa IVL Svenska Miljöinstitutet, ja ne ovat vuodelta 2020.
  • Arviot voivat vaihdella 50–100 kg CO₂e, kun verrataan tiettyä laitemallia laitekategorian arvioituun keskiarvoon. Tulokset voivat myös vaihdella toimittajien omiin elinkaarianalyyseihin verrattuna eri laskentatapojen vuoksi.

Vastaa