info@carnivalnews.net

Lupaus ympäristölle vaikuttaa tuotekehityksen alusta loppuun

Kiillon Brand Manager Anna-Kaisa Tarjasalo tietää, että Lupaus ympäristölle ohjaa kaikkea tekemistä. Kiillon tuotekehityspäällikkö Tomi Peltosen mukaan tiukkoihin ympäristötavoitteisiin päästään tiimityön avulla.

Anna-Kaisa Tarjasalo on ollut työssään hiljattain mukana uudistamassa Serto-pyykinpesuaineiden brändiä.

– Ympäristön huomiointi vaikuttaa kaikkeen tekemiseen ja valintoihin perustavanlaatuisella tavalla. Kaikessa, mitä teemme, otetaan vastuullisuusnäkökulma huomioon. Esimerkiksi uutta pakkausta tai tuotetta suunniteltaessa ympäristöystävällisyys- ja vastuullisuuskriteerit ohjaavat tuotekehityksen joka vaihetta, hän kertoo.

Kiillon Serto-brändille toteutetusta kuluttajatutkimuksesta selvisi, että moni suomalainen pesee pyykkinsä väärin.

– Moni on huolissaan ympäristöstä, mutta kaataa pesukoneeseen liikaa pesuainetta. Vastataksemme kuluttajien luomaan tarpeeseen ja tarjotaksemme heille ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja tiivistimme nestemäistä pesuainetta niin, että ne ovat entistä tehokkaampia, 98-prosenttisesti biohajoavia ja sisältävät aiempaa vähemmän vettä, Anna-Kaisa kertoo.Kuluttajatutkimuksessa saatujen tietojen perusteella Kiilto kehitti myös maailman pienimmän pesupallon, jonka tarkoitus on auttaa kuluttajaa huomaamaan, kuinka pieni määrä pesuainetta riittää.

Anna-Kaisan mukaan Lupaus ympäristölle on vahvasti mukana kuluttajaviestinnässä.

– Uudistimme myös brändimarkkinoinnin viemään ja vahvistamaan tätä viestiä. Kaiken takana on tavoite siitä, että kuluttajat oppivat käyttämään tuotteita oikein. Omassa työssäni olen päässyt kiinnittämään yhä enemmän huomiota siihen, että koko tuote on alusta loppuun ympäristöystävällinen. Kyse on innostavasta, jatkuvasta prosessista, mikä näkyy työni joka saralla, hän kertoo.

Kuluttajatutkimuksesta selvisi myös, että pesuainepakkausten ympäristöystävällisyydellä on kuluttajille suuri merkitys. Siksi Serton pakkauksetkin kokivat muodonmuutoksen.

– Pienensimme pakkauskokoa niin, että niissä on 12 prosenttia aiempaa vähemmän muovia. Pussipakkauksissa muovia on jopa 69 prosenttia vähemmän kuin vastaavan kokoisessa pullossa olisi. Pullot ovat kierrätettävää materiaalia, ja niissä on ohjeet pakkauksen oikeaoppiseen kierrättämiseen.

Tiimityöllä kohti ympäristöystävällisempiä ratkaisuja

Kiillon tuotekehityspäällikkö Tomi Peltonen kertoo, että tiukkoihin ympäristötavoitteisiin on mahdollista päästä, kun ympäristö otetaan huomioon kaikessa tuotekehityksessä.

– Olen itse mukana ohjaamassa vihreisiin materiaalivalintoihin keskittyvää työryhmää Kiillossa. Meidän tavoitteenamme on tuplata käytössä olevien uusiutuvien kasvipohjaisten raaka-aineiden käyttö. Meillä on jatkuvasti iso määrä erilaisia tuotekehitystestejä menossa, ja esimerkiksi viime vuonna saimme kolme isoa raaka-aineryhmää jo muutettua kasvipohjaisiksi aineiksi, hän kertoo.

Tomi vastaa työssään Kiillon pyykinpesu- ja kodinpesuaineiden tuotemerkeistä.

– Joutsenmerkkikin edellyttää, että meidän täytyy sitoutua kasvattamaan kasviperäisten raaka-aineiden määrää tuotannossa. Pakkausten osalta pyrimme siihen, että emme enää käyttäisi neitseellistä muovia tuotannossa, vaan jatkossa kaikki muovipakkaukset valmistettaisiin kierrätysmuovista.

Tomin tiimin työtä ohjaavat tiukat kriteerit: kodin puhdistusaineissa on happamia ja emäksisiä kemikaaleja, joten kaikki kierrätysmuovi ei aina sovi pakkausten valmistamiseen.

– Olen omassa työssäni huomannut, ettei tavoitteisiin pääsy ole kuitenkaan lainkaan mahdotonta. Toimivat ratkaisut kyllä löydetään, kun niitä aidosti halutaan ja jaksetaan etsiä. Esimerkiksi Kiillon wc-geelituotteiden pakkaukset valmistetaan jo nyt sataprosenttisesta kierrätysmuovista, Tomi kertoo.

Trackbacks & Pings

Vastaa