info@carnivalnews.net

Nestlén uusi tavoite taistelussa ilmastonmuutosta vastaan: nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä

Nestlé on julkistanut uuden tavoitteensa: yritys aikoo saada kaikki kasvihuonekaasupäästönsä nollaan vuoteen 2050 mennessä. Nestlé haluaa tehdä osansa, jotta Pariisin ilmastokokouksen tavoite saavutetaan, ja maapallon keskilämpötilan nousu pysähtyy 1,5 lämpöasteeseen. Yritys allekirjoittaa Business Ambition for 1,5°C -sitoumuksen ennen tämän kuun lopussa järjestettävää YK:n pääsihteerin Climate Action Summit -kokousta.

Nestlé julkistaa seuraavien kahden vuoden aikana suunnitelmansa, jonka tavoitteet on sidottu 1,5 asteen lämpötilanouseen. Ohjelman etenemistä ja tavoitteiden saavuttamista seurataan vuosittain.

”Ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista uhista ihmiskunnalle. Samalla se on yksi liiketoimintamme suurimmista riskeistä”, sanoo Nestlén toimitusjohtaja Mark Schneider.

”Aika alkaa käydä vähiin, jos haluamme pysäyttää ilmastonmuutoksen vaikutukset. Tämän vuoksi asetamme entistä tiukemmat tavoitteet hiilineutraalista tulevaisuudesta. Nestlén kansainvälisten resurssien ja osaamisen ansiosta voimme saavuttaa merkittäviä tuloksia. Matkamme kohti hiilineutraaliutta on jo alkanut, ja nyt ryhdymme työskentelemään tavoitteidemme eteen vielä kovemmin.”

Saavuttaakseen tavoitteensa nollapäästöistä vuoteen 2050 mennessä Nestlé tähtää muun muassa:

  • Entistä vastuullisempaan ja terveellisempään tuotevalikoimaan. Tämä tarkoittaa lisää kasvipohjaisia elintarvikkeita, vastuullisempia raaka-aineita ja uusia pakkausratkaisuja. Kyseisten tuotteiden kysyntä kasvaa vauhdilla, joten Nestlén strategia on linjassa kuluttajien toiveiden kanssa.
  • Entistä vastuullisempaan raaka-ainetuotantoon. Nestlé vahvistaa tuottajiensa vastuullisuusohjelmia ja tuotantoketjujen valvontaa. Yritys osallistuu entistä enemmän myös metsien uudelleenistutukseen ja monimuotoisuuden vahvistamiseen. Tavoitteena on edistää entistä kestävämpää maanviljelyskulttuuria.
  • Siihen, että yrityksen tehtailla, varastoissa, logistiikassa ja konttoreissa käytetään sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Kolmasosa Nestlén tehtaista käyttää jo nyt uusiutuva energiaa. ”Muutamme toimintaamme niin, että voimme saavuttaa omat tavoitteemme lämpötilannousun pysäyttämiseksi 1,5 asteeseen. Tämä aiheuttaa mittavia muutoksia myös tuotantoketjussamme, ja tuottajiemme täytyy osallistua näihin muutoksiin. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii valtavasti työtä, mutta siihen työhön olemme sitoutuneita”, sanoo Maggi Batato, Nestlén operatiivinen johtaja.
  • Nestlén vuoden 2050 tavoite on yksi askel yrityksen työssä kasvihuonekaasujen vähentämiseksi koko arvoketjussaan. Yritys on työskennellyt määrätietoisesti vuodesta 2014 vähentääkseen kasvihuonekaasuja ja tehdäkseen osansa maapallon keskilämpötilan kohoamisen pysäyttämiseksi.Suomessa yksi tärkeä etappi saavutettiin vuosi sitten. Nestlén Turun lastenruokatehdas sai hiilidioksidipäästönsä nollaan, kun se alkoi ostaa höyryenergiaa uudelta biopolttolaitokselta. Turun-tehdas on 00-tehdas Nestlén omilla mittareilla, sillä tehtaan tuotannosta ei myöskään toimiteta lainkaan jätettä kaatopaikalle.

Lisätietoa Nestlén kansainvälisiltä sivuilta: https://www.nestle.com/media/pressreleases/allpressreleases/nestle-climate-change-commitment-zero-net-emissions-2050

Nestléstä

Nestle on maailman suurin elintarvikeyritys. Nestlé käyttää tutkimukseen- ja tuotekehitykseen 1,5 miljardia euroa vuodessa eli enemmän kuin mikään muu alan yritys. Nestlé toimii 191 maassa ja meillä on 328 000 työntekijää.

Nestlén tarkoituksena on parantaa elämänlaatua ja edistää terveellisempää tulevaisuutta. Tarjoamme laajan valikoiman tuotteita ihmisille ja eläimille jokaiseen elämäntilanteeseen.Valikoimaamme kuuluu yli 2000 tuotemerkkiä. Niistä osa on maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten Nescafe, Nespresso, Nestlé vauvanruoka, Cheerios, KitKat ja Purina-eläinruoka ja osa paikallisia suosikkituotteita kuten Piltti-tuotteet Suomessa.

Nestlén toimintaa ohjaa ravitsemus-, terveys- ja hyvinvointistrategia. Pääkonttorimme sijaitsee Sveitsin Veveyssä, jossa Nestlé perustettiin 150 vuotta sitten. Suomen Nestléllä työskentelee noin 300 henkilöä tehtaillamme Turussa ja Juuassa sekä pääkonttorillamme Espoossa.

Vastaa