info@carnivalnews.net

Sähkösopimus ja sen kilpailuttaminen – huomioi nämä seikat

Viime aikoina monet yritykset sekä kotitaloudet ovat miettineet entistä enemmän sähkönkäyttöään ja sähkön hintaa. Monet ovat aktiivisesti lähteneet etsimään vaihtoehtoista sähkösopimusta, kun taas monet ovat vieläkin miettimässä. Sähkösopimuksen vertailu ja kilpailutus ei maksa kuin hetken aikaa.

Sähkösopimuksen kilpailuttaminen kannattaa monesta syystä. Tässä on muutamia keskeisiä syitä:

 1. Säästöt: Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit löytää edullisemman tarjouksen ja siten säästää rahaa. Eri sähköntoimittajat tarjoavat erilaisia hintoja ja sopimusehtoja, joten vertailu voi auttaa löytämään edullisimman vaihtoehdon omaan kulutustarpeeseen.
 2. Hintavakaus: Monilla sähköntoimittajilla on tarjolla kiinteähintaisia sopimuksia, joissa sähkön hinta pysyy samana koko sopimuskauden ajan. Tämä antaa ennustettavuutta sähkölaskuun, eikä hintojen vaihtelut vaikuta siihen.
 3. Sopimuksen ehdot: Kilpailuttamalla voit tarkastella eri sähkösopimusten ehtoja. Eri toimittajilla voi olla eroja esimerkiksi sopimuksen kestossa, irtisanomisehdoissa ja lisämaksuissa. Valitsemalla sopimuksen, joka vastaa omia tarpeitasi, voit välttää epäedullisia ehtoja.
 4. Asiakaspalvelu: Sähköntoimittajilla voi olla eroja asiakaspalvelun laadussa ja saatavuudessa. Kilpailuttamalla voit vertailla toimittajien asiakaspalvelukokemuksia ja valita sellaisen, joka tarjoaa hyvää palvelua.
 5. Ympäristöystävällisyys: Jos ympäristöasiat ovat sinulle tärkeitä, kilpailuttamalla voit valita sähköntoimittajan, joka panostaa uusiutuvaan energiaan ja ympäristöystävälliseen tuotantoon.
 6. Kampanjat ja edut: Sähköntoimittajat saattavat tarjota erilaisia kampanjoita ja etuja uusille asiakkaille. Kilpailuttamalla voit hyödyntää nämä tarjoukset ja saada esimerkiksi alennusta sähkölaskuusi.
 7. Markkinoiden muutokset: Sähkön hinta ja tarjonta voivat vaihdella markkinoiden muutosten myötä. Kilpailuttamalla sähkösopimuksen säännöllisesti voit hyötyä muuttuvista markkinatilanteista ja varmistaa, että saat aina parhaan mahdollisen tarjouksen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että sähkösopimuksen kilpailuttaminen on järkevää, koska se mahdollistaa säästöjen tekemisen, sopimuksen räätälöimisen omiin tarpeisiin ja tarjoaa mahdollisuuden hyötyä markkinoiden muutoksista. Kilpailuttamalla varmistat, että maksat sähköstäsi mahdollisimman kilpailukykyistä hintaa.

Vertaillessasi eri sähkösopimuksia huomioi nämä asiat

Kun vertailet eri sähkösopimuksia, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

 1. Hinta: Tarkista sähkön kilowattituntihinta ja mahdolliset kiinteät maksut, kuten perusmaksut ja siirtomaksut. Vertaile eri sähköntoimittajien hintoja ja valitse sopimus, joka tarjoaa kilpailukykyisen hinnan.
 2. Sopimuksen tyyppi: Pohdi, haluatko kiinteähintaisen vai pörssisähkösopimuksen. Kiinteähintainen sopimus antaa sinulle ennustettavuutta hintojen suhteen, kun taas pörssisähkö perustuu sähkön markkinahintaan, joka voi vaihdella.
 3. Sopimuksen kesto: Selvitä, kuinka pitkäksi aikaa sitoudut sähkösopimukseen. Määräaikainen sopimus voi tarjota edullisemman hinnan, mutta toisaalta toistaiseksi voimassa oleva sopimus antaa joustavuutta, jos haluat vaihtaa toimittajaa lyhyellä varoitusajalla.
 4. Irtisanomisehdot: Tarkista, miten sähkösopimuksen voi irtisanoa ja onko siihen liittyviä maksuja. Jos elämäntilanteesi muuttuu tai haluat vaihtaa toimittajaa, on hyvä tietää irtisanomisen käytännöt.
 5. Asiakaspalvelu: Tutki sähköntoimittajan asiakaspalvelun laatua ja saatavuutta. Onko heillä hyvä maine asiakaspalvelussa ja tarjoavatko he useita yhteydenottokanavia, kuten puhelin, sähköposti tai chat?
 6. Vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys: Jos ympäristökysymykset ovat sinulle tärkeitä, valitse sähköntoimittaja, joka panostaa uusiutuvaan energiaan tai muuhun ympäristöystävälliseen sähköntuotantoon.
 7. Lisäpalvelut: Jotkut sähköntoimittajat saattavat tarjota lisäpalveluita, kuten mobiilisovelluksen seurataksesi sähkönkulutustasi tai älykkään sähkömittarin. Mieti, ovatko nämä palvelut sinulle tärkeitä.
 8. Kampanjatarjoukset ja edut: Selvitä, onko sähköntoimittajilla tarjolla kampanjoita, etuja tai alennuksia uusille asiakkaille. Nämä tarjoukset voivat tehdä sopimuksesta entistä houkuttelevamman.
 9. Sopimusehdot: Lue sopimusehdot huolellisesti ja varmista, ettei siellä ole piilokuluja tai muita epäselviä kohtia, jotka voivat vaikuttaa kokonaishintaan tai sopimuksen ehtoihin.
 10. Kuluttajien arviot: Tarkista muiden asiakkaiden arviot sähkön toimittajasta ja sopimuksesta. Voit saada arvokasta tietoa muiden kokemuksista ja mahdollisista ongelmista.

Kun otat nämä asiat huomioon sähkösopimusta vertaillessasi, voit tehdä tietoisen päätöksen, joka sopii parhaiten omiin tarpeisiisi ja mieltymyksiisi. Muista, että sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti, jotta voit hyötyä markkinoiden muutoksista ja uusista tarjouksista.

Vastaa