info@carnivalnews.net

Fiksuruoka vähentänyt ruokahävikkiä yli 7 miljoonaa kiloa

Fiksuruoalla pilotoidaan nyt nopean kierron tuotteita, kuten leipää ja vihanneksia. Ruoan hintojen nopean nousun uskotaan lisäävän hävikkituotteiden kysyntää.

Fiksuruoka.fi:n toimitusjohtaja Juhani Järvensivu uskoo ruoan hinnan nousun lisäävän kysyntää hävikkiruoan verkkokaupassa. Ensimmäisiä merkkejä on jo ilmassa, sillä Fiksuruoka.fi:n myydyimpien tuotteiden painopiste on ollut vuonna 2022 erilainen kuin aiempina vuosina. Nyt ostetuimpia tuotteita ovat olleet edulliset ruokatuotteet kuten hernekeitto ja huimasti kallistunut kahvi. Viime vuonna sen sijaan ostoskoriin valittiin eniten sipsejä, nuudeleita ja ketsuppia.

”Olemme iloisia siitä, että pystymme tarjoamaan edullisemman kanavan kuluttajille ja ehkä myös houkuttelemaan uusia asiakkaita. Seuraamme mielenkiinnolla, miten hintojen nousu vaikuttaa markkinaan, kuluttajahintoihin ja poistoerien saatavuuteen”, Järvensivu sanoo.

Elintarvikkeiden hinnat lähtivät nousuun viime vuoden lopulla, mutta tahdin ennustetaan kiihtyvän loppukesää ja syksyä kohti. Pellervon taloustutkimuksen mukaan ruoan hinta voi kasvaa tänä vuonna jopa 11 prosenttia. Eniten ovat kallistuneet kahvi, kala ja päärynät.

Valikoimassa nyt myös leipää ja vihanneksia

Fiksuruoan valikoimaa kehitetään koko ajan asiakkaiden toiveiden mukaan. Nyt valikoimiin on tullut kuivaelintarvikkeiden, juomien ja käyttötavaran lisäksi vihanneksia ja leipää. Tuotteita tulee myyntiin verkkokauppaan aina alkuviikosta, jotta toimitukset ehtivät asiakkaille tuoreina saman viikon aikana.

“Päätimme kokeilla nopeasti kiertävien tuotteiden tarjoamista asiakkaille, sillä asiakkaat ovat niitä toivoneet. Leipä on ollut suosittua ja jatkossa leipäkategoriamme varmasti kasvaa entisestään”, Järvensivu sanoo.

Hävikkiruoan ostaminen säästää sekä rahaa että luontoa. Leipä ja vihannekset ovatkin suurimpia ruokahävikkiä aiheuttavia elintarvikkeita.

”On mahtavaa, että mitä enemmän suomalaiset tilaavat ruokaa kauttamme, sitä vähemmän sitä menee roskiin. Ruokahävikkiä on vähennetty Fiksuruoan kautta jo yli seitsemän miljoonaa kiloa”, Järvensivu iloitsee.

Vuonna 2022 hävikiltä eniten pelastetut tuotteet: 

  1. Hernekeitto 32 985 kpl
  2. Kahvi 28 250 
  3. Onion & Sourcream suolakeksit 25 472
  4. Keksisuklaapatukka 20 261 
  5. Fiksumix-karkkipussi 17 33

Vuonna 2021 hävikiltä eniten pelastetut tuotteet:

  1. Tuliset sipsit 68 898 kpl
  2. Kananmakuinen nuudeli 46265
  3. Ketsuppi 38 961
  4. Fitness-murot 30 497
  5. Sourcream & onion -sipsit 18 450

Lähde: Fiksuruoka.fi / STT

Vastaa