info@carnivalnews.net

Matsmart vähentämään tuotannossa syntyvää ruokahävikkiä uudella Saved by Motatos -tuoteperheellä

Hävikkiruoan verkkokauppa Matsmart on tuonut markkinoille uuden Saved by Motatos -tuoteperheen, joka koostuu tuotteista, joiden valmistukseen on käytetty ruokatuotannon ylijäämämateriaalia.

Samalla Matsmart ottaa seuraavan askeleen vähentääkseen ruokahävikkiä maailmassa – pienentämällä nyt myös ruoantuottajien tuotantovaiheen hävikkiä.

“Olen unelmoinut Saved-tuoteperheestä yrityksemme alkuajoista saakka, ja nyt ilokseni voimme tarjota asiakkaillemme myös tuotteita, joissa hyödynnetään tuotannossa syntyvää ruokahävikkiä”, kertoo Matsmartin perustaja ja toimitusjohtaja Karl Andersson.

Kaikkia tuotteita yhdistää, että ne ovat kasviperäisiä, terveellisiä, maistuvia ja edullisia. Alkuvaiheessa mukana on suklaata, keittoja sekä pastaa. Jokaisella tuotteella on myös oma tarinansa:

“Saved by Motatos -tuotteiden pääasiallisena osana käytetään ruokatuotannosta pelastettua ainesta, josta suklaa on hyvä esimerkki. Tiesitkö, että kun suklaatehtaan linjastossa vaihdetaan makujen välillä, laitteet puhdistetaan käyttäen suklaata? Tavallisesti tätä puhdistukseen käytettyä suklaata ei myydä, mutta meidän suklaamme onkin juuri sitä – varsinainen makujen yllätysmix”, kertoo Andersson.

Kuten viime vuonna lanseeratun By Motatos -tuoteperheen osalta, myös Saved-tuoteperheen avulla Matsmart haluaa laittaa hyvän kiertämään. Tuotteiden tuloista yksi prosentti – tai vähintään 10 000 euroa vuodessa – lahjoitetaan kansainväliselle The Hunger Projectille.

Hankkimalla Saved-tuotteita voi paitsi vähentää hävikkiä, myös auttaa vähentämään globaalia nälänhätää”, kertoo Malin Flemström, The Hunger Projectin Ruotsin-toimitusjohtaja.

The Hunger Projectin apu tavoittaa jopa 16 miljoonaa ihmistä 13 eri maassa. Kertalahjoitusten sijaan The Hunger Project toimittaa työkaluja ja resursseja, kuten pienrahoitusta ja koulutusta, ihmisille ja yhteiskunnille. Tavoitteena on, että ihmiset avustuskohteissa voisivat jatkossa tulla ruoan suhteen omavaraiseksi ja selviäisivät vastoinkäymisistään omin avuin.

Karl Andersson kommentoi yhteistyötä: “Yhteistyöllä on Matsmartin kannalta tiivis yhteys ruoantuotantoon laajentumisemme kanssa. Kyseessä on pitkän tähtäimen yhteistyö samaan tapaan, kuin tavoitteemme on luoda kestävämpi tulevaisuuden ruokajärjestelmä”.

Matsmart, joka toimii monessa maassa Motatos-nimellä, on myynyt vuodesta 2014 saakka verkkokaupassaan tavarantoimittajien jäännöseriä, jotka muutoin saattaisivat päätyä hävikkiin esimerkiksi lyhyiden parasta ennen -päiväysten tai pakkausten vaihtumisen johdosta. Suomalaisasiakkaat ovat pelastaneet jo miljoonia kiloja ruokaa hävikiltä vuodesta 2017 saakka.

Lähde: MyNewsDesk / Matsmart

Vastaa