info@carnivalnews.net

Sähkönsäästövinkit – 5 parasta keinoa sähkössä säästämiseen

Varsinkin kun sähkön pörssihinta on nyt todella korkealla, ovat niin kuluttajat kuin yrityksetkin alkaneet miettiä keinoja sähkölaskun pienentämistä varten. On ennustettu, että talvea kohti mentäessä energiakriisi voi pahentua entisestään, jolloin sähkön hinta on nousemassa yhä korkeampiin lukemiin. Kokosimme viisi parasta sähkönsäästövinkkiä talvea varten.

  • Energiatehokkaat sähkölaitteet

Nykyään kaikki kodinkoneet ja muut sähkölaitteet tehdään jo lainkin puitteissa energiatehokkaiksi. Monella on silti yhä kaapissaan omien vanhempien häälahjaksi saatu leivänpaahdin vuodelta 1963 tai lastenhuoneessa 15 vuotta vanha pieni televisio, joka toimii moitteetta.

Järkevää olisi päivittää varsinkin eniten käytettävät kodinkoneet ja elektroniikkalaitteet energiaa säästäviksi, mieluiten A-energialuokituksen omaaviksi sähkölaitteiksi. A-energialuokka on vähiten energiaa kuluttava energialuokka ja suurin osa uusista elektroniikkalaitteista on tätä luokkaa. 

Kannattaa kuitenkin tarkkailla laitteen energialuokitusta laitetta ostaessa, sillä kannattaa sijoittaa rahansa ainoastaan parhaassa energialuokassa oleviin sähkölaitteisiin. Näin tulet säästämään pitkän pennin.

  • Kilpailuta sähkösopimukset ja valitse paras sähkötarjous

Vaikka laitteet olisivat kuinka energiatehokkaita, lähtee sähkön hinta tietenkin pörssisähköstä ja sähköntarjoajan sekä sinun välisestä sähkösopimuksesta. Kannattaa vertailla sähkösopimuksia ja katsoa mikä on paras sähkötarjous 2022 -vuonna.

Monet sähköyhtiöt ovat nyt sähköpörssin hinnan noustessa olleet kovan paineen alla, sillä asiakkaita on pakko saada haalittua itselleen ennen talven hintojen nousua. Tämä energiakriisin aika on ollut kovaa myös sähköyhtiöille, joten sähkö kannattaa kilpailuttaa ehdottomasti ennen talvea.

Sähkönsiirtomaksuun asiakas ei valitettavasti pysty vaikuttamaan, mutta sähkösopimuksien vertailu on ehdottoman tärkeää sähkön hintaa vertaillessa. Kannattaakin toimia mahdollisimman pian, jos sähkösopimuksen uusiminen on ajankohtaista.

  • Lämmityskulut mahdollisimman pieneksi

Yksi merkittävä asia sähkölaskussa liittyy asuinmukavuuteen. Monet ihmisistä ovat vilukissoja, jonka vuoksi on ihanaa, jos kotona on aina mukavan lämmin silloinkin, kun ulkona pakastaa. Olisi kuitenkin hyvä huomioida se, miten suuren loven sähkölasku tekee omaan talouteen.

Jo yhdenkin asteen lämmityksen pienentäminen voi tuoda suuriakin säästöjä sähkölaskuun. Sen lisäksi kannattaa huomioida lattialämmityksen päällä oleminen ja sen suuruus.

Jos asunnossa on esimerkiksi vierashuone tai muita suurimman osan ajasta tyhjillään olevia huoneita, kannattaa lämpötila näissä huoneissa pitää mahdollisuuksien mukaan mahdollisimman viileänä. Lämpöä ei kannata kuluttaa hukattavaksi, sillä silloin se voi tuntua sähkölaskussa suuresti.

  • Muista huoltaa kodinkoneet

Kodinkoneiden huolto kannattaa ehdottomasti laittaa omalle vuotuiselle muistilistalle. Hyvä keino on laittaa uutta kalenteria ostaessa merkintä jollekin viikolle, että esimerkiksi pakastimen sulatus on tietyllä viikolla To do-listalla.

Kodinkoneiden huoltotyöt voivat helposti jäädä kiireessä tekemättä, mutta kannattaa ehdottomasti pitää ne osana säännöllistä kodinhoitoa kaikkien muiden kotitöiden lomassa. Myös rikkinäiset vessanpöntöt, hanat ja muut rikki olevat asiat kannattaa korjauttaa mahdollisimman nopeasti.

Kodin huoltaminen ja kodinkoneiden ylläpito vähentävät myös niin tapaturmien kun vaikka vesivahingon riskiä, eli pitkällä tähtäimellä kyse on todella tärkeistä arjen huoltotöistä. Ota siis nämä asiat osaksi taloutesi askareita ja sen lisäksi, että voit elää rennommin – myös kukkarosi kiittää.

  • Säännöstele veden kulutusta

Jos veden kulutus aiheuttaa stressiä tai tuottaa päänvaivaa, niin kannattaa muistaa, että on olemassa monia hyviä keinoja säännöstellä oman talouden veden kulutusta. Aina vesilaskusta saarnaaminen ei välttämättä mene esimerkiksi perheiden teini-ikäisten pääkoppaan, joten silloin on hyvä ottaa järeämpiä keinoja käyttöön.

Veden virtausta säätelevät eli veden kulutusta vähentävät hanat ja suihkupäät ovat loistava vaihtoehto arjessa vesilaskun pienentämiseen. Hitaampaan vedentuloon tottuu yllättävän nopeasti, eivätkä pitkätkään suihkut enää tuhlaa vettä samalla tavalla.

Tämän lisäksi on hyvä myös tarkastaa, milloin vessanpönttö tai -pöntöt on uusittu. Vanhat wc-pytyt voivat viedä vettä moninkertaisesti joka vetäisyllä verrattuna uudempiin vastaaviin. 

Näiden lisäksi lämpimän veden kulutus kannattaa yrittää vähentää minimiin, sillä lämmin vesi tai varsinkin sen lämmittäminen sähköllä ovat osallisena sähkölaskun suuruuteen.

Ota parhaat vinkit talteen ja päivitä taloutesi kodinkoneet tai vesisyöpöt. On hyvä tehdä näinä aikoina vaikka perheen yhteinen muistilista jääkaapin oveen, mitä asioita olisi hyvä yhdessä ottaa huomioon arjessa. Perheen voi myös yrittää innostaa sähkönsäästötalkoisiin.

Palkinnoksi pienemmästä sähkölaskusta voit keksiä joko itsellesi tai perheellesi palkinnon, joka voi olla joko aineellinen tai aineeton. Vertaile siis sähkösopimuksesi ja innosta muutkin osallistumaan sähkön säästämiseen – näin kaikki hyötyvät.

Lähde: epressi

Rahoitusta kodin tarpeisiin

Tänä aikana rahoitusta kodin kunnostukseen ja oman elämän eri tarpeisiin on saatavilla entistä useammalta taholta. Siksi kannattaakin tarkistaa eri rahoitusvaihtoehtoja rauhassa, ja vertailla mikä on itselle se paras. Yksi vaihtoehto näiden kaikkien joukossa on Bondora laina, josta voit lukea lisää linkin takaa. Aina kun olet miettimässä ulkoista rahoitusta, lainaa, kannattaa miettiä sitä lopullista lainan summaa – älä ota liikaa, ja suhteuta tarpeesi oikeasti sen mukaan mihin sinulla on varaa, sillä se laina pitää myös maksaa lainaehtojen mukaisesti takaisin. Samalla voi myös miettiä, maksaisiko ne muut vanhat ja pienet osamaksut ja lainat pois uudelle lainalla, jossa voi olla paremmat lainaehdot, eli pienemmät kuukausikulut ja lainankorot.

Trackbacks & Pings

Vastaa