info@carnivalnews.net

The Line – Saudien kunnianhimoinen rakennussuunnitelma

Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman ilmoitti The Linen kehittämissuunnitelmista NEOMissa 25. heinäkuuta.

Kuinka NEOMin The Line pyrkii saavuttamaan harmonian kaupunkikehityksen ja luonnon säilyttämisen välillä Saudi-Arabiassa

Linja ulottuu 170 km Luoteis-Saudi-Arabian halki. Valmistuttuaan maailman suurimpaan rakenteeseen mahtuu 9 miljoonaa asukasta, jotka käyttävät huippuluokan pystysuoraa muotoilua. Ajatus kaupungin toimintojen kerrostamisesta vertikaalisesti on käsite, jota kutsutaan nimellä ”Zero Gravity Urbanism”. Linjan suunnitelmat ilmentävät sitä, miltä kaupunkiyhteisöt voivat näyttää tulevaisuudessa ympäristössä, jossa ei ole teitä, autoja ja päästöjä.

RIAD: Kun noin 56 prosenttia maailman väestöstä asuu nyt kaupungeissa, kaupunkien kestävyydestä ja julkisesta hyvinvoinnista on tullut kasvava huolenaihe hallituksille maailmanlaajuisesti.

Vastatakseen näihin haasteisiin Saudi-Arabia kokeilee rohkeasti, miten kaupunkitilat on suunniteltu sen vallankumouksellisen NEOM-älykaupungin ja lippulaivakehityksen – The Linen – kanssa.

Maanantaina Saudi-Arabian kruununprinssi Mohammed bin Salman ilmoitti suunnitelmista The Linelle – yksi monista megaprojekteista, jotka ovat nyt käynnissä osana kuningaskunnan Vision 2030 -uudistus- ja talouden monipuolistamissuunnitelmaa.

Hän sanoi, että suunnittelu selkeyttäisi monikerroksisen kaupungin sisäistä rakennetta ja ratkaisisi perinteisten tasaisten horisontaalisten kaupunkien ongelmat, saavuttaen harmonian kaupunkikehityksen ja luonnon säilyttämisen välillä Saudi-Arabian uutistoimiston mukaan.

Kruununprinssi Mohammed bin Salman lanseerasi tammikuussa 2021 alkuperäisen idean ja vision kaupungista, joka määrittelee uudelleen kaupunkikehityksen käsitteen ja miltä tulevaisuuden kaupunkien tulisi näyttää.

Maanantain ilmoituksessa kruununprinssi sanoi, että The Line saavuttaa ”ihanteellisen elämän” ja vastaa ihmiskunnan kiireellisiin haasteisiin.

NEOM on yksi Saudi-Arabian vision 2030 tärkeimmistä projekteista, ja The Line on vahvistus lujasta sitoutumisestamme esitellä projekti koko maailmalle. NEOM on paikka niille, jotka haaveilevat paremmasta huomisesta.

Kruununprinssi Mohammed bin Salman

The Linen suunnitelmat ilmentävät sitä, kuinka kaupunkiyhteisöt elävät tulevaisuudessa ympäristössä, jossa ei ole teitä, autoja ja päästöjä, hän lisäsi.

Kruununprinssi sanoi, että hanke, joka tarjoaa uuden lähestymistavan kaupunkisuunnitteluun, toimisi 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla ja asettaisi etusijalle ihmisten terveyden.

Korkeista rakennuksista poiketen konsepti kerrostaa julkisia puistoja ja jalankulkualueita, kouluja, koteja ja työpaikkoja.

Ajatus kerrostaa kaupunkitoiminnot pystysuoraan ja antaa ihmisille mahdollisuus liikkua saumattomasti kolmessa ulottuvuudessa päästäkseen niihin on käsite, jota kutsutaan zero gravity urbanismiksi.

Maanantaina paljastetun suunnittelusuunnitelman mukaan The Linella on ulompi peilijulkisivu, joka tarjoaa rakenteelle sen ainutlaatuisen luonteen ja antaa jopa sen pienen jalanjäljen sekoittua luontoon, kun taas sen sisustus rakennetaan luomaan ”poikkeuksellisia kokemuksia ja maagisia hetkiä”, kruununprinssi lisäsi.

Linjalle mahtuu lopulta 9 miljoonaa asukasta ja se rakennetaan 34 neliökilometrin jalanjäljelle, mikä on ennenkuulumatonta verrattuna muihin saman kapasiteetin kaupunkeihin maanantain lausunnon mukaan.

Korkeista rakennuksista poiketen konsepti kerrostaa julkisia puistoja ja jalankulkualueita, kouluja, koteja ja työpaikkoja.

Kapean muotoilun tarkoituksena on pienentää ihmisen tekemää jalanjälkeä maisemassa ja edistää suurempaa tehokkuutta. Kaupungissa on suurnopeusjunayhteys, jonka päästä päähän -kauttakulkuaika on vain 20 minuuttia.

Ihanteellinen ilmasto rakenteen sisällä, ympäri vuoden, varmistaa, että asukkaat voivat nauttia ympäröivästä luonnosta kävellessään ympäriinsä. Asukkailla on myös pääsy kaikkiin The Linen tiloihin viiden minuutin kävelymatkan päässä.

”Linjan luo maailmankuulujen arkkitehtien ja insinöörien ryhmä, jota johtaa NEOM, kehittääkseen tämän vallankumouksellisen konseptin tulevaisuuden kaupungille”, kruununprinssi Mohammed bin Salman sanoi.

Lisäksi kaupungin suunnittelu digitalisoituu kokonaan ja rakentaminen teollistuu suurelta osin edistämällä merkittävästi rakennusteknologioita ja valmistusprosesseja.

Ihanteellinen ilmasto rakenteen sisällä, ympäri vuoden, varmistaa, että asukkaat voivat nauttia ympäröivästä luonnosta kävellessään ympäriinsä.

Suunnittelu on jo saanut hyvän vastaanoton rohkeudestaan ja kunnianhimostaan. Lontoossa toimivan taloustieteilijän Mohamed Ramadyn mukaan Visio The Linesta on suorastaan vallankumouksellinen perinteisten kaupunkikehittäjien skeptisyydestä huolimatta.

Zero Gravity Urbanismin käsite on jotain, jonka tulevat sukupolvet tulevat hyväksymään toteuttamiskelpoisena kaupunkimuotona, uusiutuvaan energiaan perustuva yhteisöelämä, joka on verrattavissa historian kaudelliseen kaupunkikehitykseen, jota ei myöskään ollut helppo hyväksyä. Kruununprinssin rohkeat ehdotukset korostavat osuvasti sitä, mistä NEOMissa on kyse, että koko ihmiskunta, ei vain Saudi-Arabia, hyötyy.

Ramady kertoi Arab Newsille

Razeen Capitalin toimitusjohtajalle Mohammed Al-Suwayedille NEOMin vetovoima on sen nuorekkuudessa ja halukkuudessa irtautua vanhoista rakennus- ja asumistavoista.

En ole vieläkään varma, että maailma saa kruununprinssin viestin NEOMilta. Se on ajatus, jonka on tarkoitus haastaa normit. Uskon, että NEOM ei ole tarkoitettu niille, joilla on perinteisiä taitoja ja kokemusta. Se on tarkoitettu nuorille, joilla on vain vähän perinteistä kokemusta, mutta jotka ovat kunnianhimoisia ja visionäärisiä ja samalla käytännöllisiä.

Al-Suwayed kertoi Arab Newsille

Neom sijaitsee Luoteis -Saudi -Arabiassa Punaisellamerellä, kattaa noin 26,500 41 neliökilometrin alueen ja koostuu 41 rannikkosaaresta, ja se tarkoittaa ”uutta tulevaisuutta” – laskutetaan yrittäjyyden, uusien teknologioiden, uusien elinkelpoisuusmallien ja ympäristönsuojelun elävänä laboratoriona.

Saudi-Arabian julkisen investointirahaston sekä paikallisten ja kansainvälisten sijoittajien tuella suunnittelijat sanovat, että 500 miljardin dollarin NEOM-projekti sisältää hyperkytketyt, kognitiiviset kaupungit, satamat ja yritysalueet, tutkimuskeskukset, urheilu- ja viihdepaikat sekä matkailukohteet.

Sen sijainti tarkoittaa, että se sijaitsee ihanteellisella paikalla houkutellakseen globaaleja investointeja hyödyntämällä olemassa olevia kaupallisia reittejä. Noin 13 prosenttia maailman kaupasta kulkee Punaisenmeren läpi, ja noin 40 prosenttia maailmasta on alle kuuden tunnin lentomatkalla.

NEOMin ainutlaatuinen maantieteellinen sijainti takaa lauhkean ilmaston, joka on keskimäärin noin 10 celsiusastetta viileämpi kuin muu GCC, kehto vuoristoisella alueella, jossa asuu osa kuningaskunnan monipuolisimmista maastoista.

Koska kestävä kehitys on hankkeen ytimessä, noin 95 prosenttia NEOMin maa-alasta on säilytetty ympäristönsuojeluun. Kaikki NEOMin energia on 100-prosenttisesti uusiutuvaa – aurinko-, tuuli- ja vetypohjaisesta sähköntuotannosta – mikä takaa puhtaan ja saasteettoman kaupunkiympäristön.

Yhteisöt rakennetaan ihmisten, ei autojen, ympärille, ja korotetut kävelytiet yhdistävät sivuston. Tiet ja kadut korvataan piazzoilla ja kävelykelpoisilla bulevardeilla, jotka ovat täynnä puistoja ja viheralueita. Tekoälyn voimaannuttamat yhteisöt oppivat ja ennustavat tapoja helpottaa asukkaiden ja yritysten elämää ja säästää aikaa.

Itse linja yhdistää neljä erottuvaa ekologiaa: rannikko, aavikko, vuoret ja ylempi laakso. Luonto integroidaan yhteisöjen ytimeen, mikä parantaa elinkelpoisuutta ja hyvinvointia. Sitä tuetaan myös maatalousalueilla, joilla tuetaan paikallisesti kasvatettua ja kestävää elintarviketuotantoa.

Kruununprinssi Mohammed bin Salman käynnisti alkuperäisen idean ja vision määritelläkseen uudelleen kaupunkikehityksen käsitteen ja sen, miltä tulevaisuuden kaupunkien tulisi näyttää.

The Linen lanseerauksessa viime vuonna sitouduimme sivilisaatiovallankumoukseen, joka asettaa ihmiset etusijalle radikaalin kaupunkisuunnittelun muutoksen perusteella. Tänään paljastetut suunnitelmat kaupungin vertikaalisesti kerrostetuille yhteisöille haastavat perinteiset tasaiset, horisontaaliset kaupungit ja luovat mallin luonnonsuojelulle ja parantavat ihmisten elinkelpoisuutta. The Line vastaa ihmiskunnan kohtaamiin haasteisiin kaupunkielämässä tänään ja valaisee vaihtoehtoisia tapoja elää.

Kruununprinssi Mohammed bin Salman

Kruununprinssi lisäsi: ”Emme voi sivuuttaa maailman kaupunkien elinkelpoisuus- ja ympäristökriisejä, ja NEOM on eturintamassa tarjoamassa uusia ja kekseliäitä ratkaisuja näiden ongelmien ratkaisemiseksi. NEOM johtaa arkkitehtuurin, suunnittelun ja rakentamisen kirkkaimpien mielien tiimiä, jotta ajatus ylöspäin rakentamisesta toteutuisi.”

Ilmoitus The Linen suunnitelmista on jatkoa NEOMin edistymiselle lippulaivahankkeidensa kehittämisessä, kuten Oxagon, sen uudistettu valmistus- ja innovaatiokaupunki, ja Trojena, sen vuoristomatkailukohde, joka tarjoaa Arabianlahden ensimmäisen ulkohiihtokeskuksen.

Noin 48 neliökilometrin alueella sijaitsevassa Oxagonissa on maailman suurin kelluva alusta, ja sen voimanlähteenä on 100-prosenttisesti puhdasta energiaa.

Lähde:

https://arab.news/9tyd7

Vastaa