info@carnivalnews.net

Tasaista kassavirtaa tuottava aurinkoenergia vetää puoleensa sijoittajia – Korkian uusi aurinkoenergiarahasto on avattu sijoituksille

Suomalainen varainhoitaja Korkia on avannut uuden, puhtaasti aurinkoenergiaan sijoittavan aurinkoenergiarahaston. Rahasto sijoittaa aurinkovoimalaitoksiin pääasiassa Espanjassa ja Portugalissa, joissa aurinkoenergia on markkinaehtoista ja kasvaa voimakkaasti.

Uusiutuvasta energiasta aurinkoenergia on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvava sähköntuotantomuoto. Globaalin aurinkoenergian tuotannon ennustetaan kasvavan 34 % vuosittain seuraavien viiden vuoden aikana. Taustalla on viime vuosien nopea teknologinen kehitys ja voimakas aurinkopaneelien hintojen lasku. Ne tekevät aurinkoenergiasta houkuttelevan sijoituskohteen, minkä lisäksi aurinkoenergian hiilijalanjälki on hyvin alhainen.

”Viime vuonna aurinkoenergiakapasiteettia rakennettiin EU:ssa enemmän kuin mitään muuta sähköntuotantotekniikkaa ja tuotanto kasvoi yli 100 prosentilla vuoden takaisesta”, kommentoi aurinkoenergiarahaston rahastonhoitaja, tekniikan tohtori Mika Räsänen.

”Aurinkovoimalat tuottavat tasaista, ennustettavaa kassavirtaa heti valmistumisensa jälkeen kymmeniksi vuosiksi eteenpäin. Aurinkoenergiarahaston tavoitteena on tuottaa sijoittajille tasaista 3-4 %:n vuosittain maksettavaa kassavirtaa ja rahaston tuottotavoite maltillisella riskitasolla on 6-8 % p.a.”, Räsänen kertoo.

Korkialla on vahva kansainvälinen aurinkoenergiaosaaminen. Vuonna 2019 solmitut sopimukset nostavat Korkian hallinnoiman aurinkoenergialaitosten kannan tulevina vuosina lähes 500 megawattiin eli lähes 500 milj. euroon. Tämä tekee yhtiöstä Euroopan mittakaavassa merkittävän toimijan.

”Panostamme tällä hetkellä voimakkaasti kansainvälisen aurinkoenergialiiketoimintamme laajentamiseen erityisesti Latinalaisessa Amerikassa ja Etelä-Euroopassa, joissa näemme valtavaa markkinapotentiaalia. Paikalliset tiimit työskentelevät näillä kohdemarkkinoilla, mutta yhteistyö on transatlanttista”, kertoo Korkian toimitusjohtaja Pauli Mäenpää.

Sijoittajille erityisen houkuttelevaksi aurinkoenergian tekee voimakkaasti kasvava markkina, vaikuttavuus ja vaihtoehtoinen tuotonlähde, joka on riippumatonta osake- ja korkomarkkinoiden kehityksestä, Mäenpää kiteyttää.

Korkia on kansainvälisesti toimiva yritys, jonka toiminnan keskiössä on kestävän kehityksen edistäminen. Asiakkaamme ovat kotimaisia ja kansainvälisiä sijoittajia, yrityksiä ja instituutioita. Tarjoamme yli viidenkymmenen henkilön voimin varainhoitopalveluja sekä liikkeenjohdon konsultointia, minkä lisäksi meillä on 15 kasvuyhtiön portfolio, joiden kasvua tuemme niin kehittäjän, omistajan kuin rahoittajan roolissa. Toimintaamme tukee vahva Senior Advisor-verkosto, johon kuuluvat mm. Kaj-Gustaf Bergh, ministeri Esko Aho ja Minna Korkeaoja. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2019 noin 7,1 milj. euroa.

Vastaa